Het rode jasje

Mijn grootste kleine manneke vroeg een rood jasje. Dus dan maak ik een rood jasje natuurlijk… Ik gebruikte softshell stofjes van bij stoffen Pauli. Het patroontje komt OTTOBRE 4/2015. Ik paste wel een aantal zaken aan.

  • De zakjes met rits liet ik achterwege. Zakopeningen met biesjes zijn voor mij ietsiepietsiemini frutselwerk waar ik tegenop kijk (lees: ik maak liever geen fouten dus ik neem de gemakkelijke weg). Ik koos ervoor de zakken erop te stikken.
  • Geen rekker in de kap. Ook om het frutselwerk te beperken. (lees: idem)
  • Geen klittenband… (jep)
  • In tegenstelling tot het patroon voerde ik het jasje met een zwarte, dunne sweatertricot. Vorig jaar maakte ik ook jasjes uit softshell en ik heb gemerkt dat een voering geen overbodige luxe is.
  • De kap naaide ik vast aan het patroon om mezelf op de tweede schooldag niet naar de verloren voorwerpen te moeten begeven…
  • Geen zoom maar een biais onderaan het jasje.

Mijn manneke bekeek het jasje en zei meteen: “Een mooi rood jasje!”

En ons mademoiselleke zei meteen “ja, mama heeft die voor jou gemaakt!”

grote ogen keken mij aan “heb jij dat voor mij gemaakt?”

en toen ik bevestigend knikte kreeg ik een dikke knuffel en fluisterde hij “bedankt mama!”. Hij ging spelen en kwam even later terug om me nog een knuffel te geven en een dikke dank u wel… Ik was helemaal van mijn melk. Ons manneke is nogal schaars in zijn knuffels. Dus die doen extra deugd…

IMG_4820    IMG_4836 IMG_4816IMG_4841

5 gedachtes over “Het rode jasje

Ik lees jullie reacties met veel plezier!