Blog Tour: Feliz oftewel gelukkig

De titel zegt het al! Een patroontje om gelukkig van te worden!!

Voor mij begon het allemaal met de vraag van de dansschool van mijn dochter. Ze wilden graag deze look voor het dansnummer van mijn dochter. Ik kon geen patroontje vinden dus ging ik zelf aan de slag met potlood en patroonpapier. Héél veel knip, plooi en stikwerk later kon ik het resultaat fier tonen. En er was best wel veel vraag naar het patroon.

Aangezien ik zelf geen kaas heb gegeten van het digitaliseren van patronen werd me aangeraden eens bij “An” van Straightgrain aan te kloppen. Nu ik wist al dat het een toffe madam was, dat had mijn ex-collega en topblogster Fabienne me al verteld. En toch was het met een bang hartje dat ik mijn eerste mailtje stuurde. En ik kreeg snel een super fijn antwoord! Dat ze zeker wou samenwerken en dat ze zelf ook al aan een patroontje in die genre had gedacht. Mijn geluk kon niet op! Aangezien het patroon al ergens in het brein van An zat was mijn inbreng beperkt en toch voelt het alsof ik mijn piepsiemini bijdrage heb kunnen doen. En daar wordt ik dus gelukkig van. Ik ben zo blij dat ik het proces van zo dicht bij mocht meemaken en getuige mocht zijn van “the making off” van een 100% straightgrain patroon. En het moet gezegd, het is een topper!!

Het patroon kan je hier verkrijgen in pfd en in papieren versie. En wat het meest geweldige is: de variaties, je kan met dit patroon echt heel veel kanten op! Voor mijn dochter maakte ik twee versies. Mijn eerste Feliz werd er eentje met aangeknipte mouwen in een stofje dat ik van mijn schoonmoeder cadeau kreeg.

Na deze eerste versie MOEST ik er gewoon nog eentje maken… Ik kneep er thuis tussenuit en vond de heerlijke See You at Six stofjes bij LanaLotta.  Op de foto zie je het niet helemaal goed maar de gouden rechthoekjes van het witte stofje schitteren erop los. Hoewel ik een stoere dochter heb ging ik toch voor de romantische smalle ruchemouwen en daar heb ik geen spijt van :)!

Zoals je kan zien danst ons meisje er nog steeds duchtig op los. De blousjes zijn een groot succes, mijn dochter heeft ze sindsdien afwisselend aan. Dus ook zij is gelukkig, een vuurtje “FELIZ”idad dus 😉

 

patroon: Feliz van straightgrain

Stof: rode (gekregen) goudgele en wit met gouden rechthoekjes (See You at Six bij LanaLotta)

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen? De andere deelnemers van deze blog tour verwelkomen jullie graag op hun blogjes:

 

6 gedachtes over “Blog Tour: Feliz oftewel gelukkig

Ik lees jullie reacties met veel plezier!